Hjem / Berget tilsett i Norsk Smaksskule

Berget tilsett i Norsk Smaksskule

Del
Meisterkokk, Per Ivar Berget, kjem attende til Norsk Smaksskule for å jobbe med den storstilte kosthaldssatsinga smaksskulen lanserte tidlegare i år.

Seinhaustes i år lanserte Norsk Smaksskule si nasjonale kosthaldssatsing som dei startar opp på nyåret i samarbeid med Gjensidigestiftelsen som løyva om 2,8 millionar til prosjektet. I to og eit halv år framover skal Norsk Smaksskule arbeide systematisk med positiv atferdsendring knytt til barn og unge landet over. No er ein kokk tilsett i samband med satsinga – og det vart ein gamal kjenning for smaksskulen.

Per Ivar Berget har bakgrunn som mangeårig kjøkensjef på Arne Brimis Vianvang i Vågå, fram til han våren 2015 vart tilsett som kokk og kurshaldar i Norsk Smaksskule. Berget slutta i Norsk Smaksskule i våre, men er no attende for å vera ein del av den nye satsinga på smak, kosthald og ernæring.
- Vi er svært glade for å ha Per Ivar attende i våre rekkjer og vi ser fram til å ta fatt på kosthaldsprosjektet som no sparkast igong over nyttår, sier leiar for Norsk Smaksskule, Tor Valdvik. Valdvik fortel at Berget med si erfaring frå kokkefaget samt kursverksemd i og utanfor smaksskulen gjorde valget enkelt.

Per Ivar Berget ser fram til å ta fatt på jobben i Norsk Smaksskule. – Eg har no vore ute eit halvt år, så eg ser fram til å fortsetja dette viktige arbeidet. Eg kjende at vi har mykje ugjort og ser fram til å  vera med å utvikle Norsk Smaksskule vidare.
 

Norsk Smaksskule er eit prosjekt i regi av Stiftelsen Norsk Kulturarv som arbeider for at barn og unge skal få flest mogleg smaksreferansar i ung alder. Dei arrangerar kurs for lærarar og barnehagelærarar og besøkjer skulane og barnehagane i ettertid. Formålet med arbeidet er å skape bevisste forbrukarar for framtid.
 

Publisert 
Onsdag, 15 november, 2017
Les også 

Det er beslutta at det i år også kan delast ut nasjonal kulturlandskapspris. I 2019 gjekk prisen til Uttakleiv Grendelag, Vestvågøy i Lofoten. (Foto: Per Jostein Andersen)
Det starter før du blir født, sier vi i vår nye bok, som heter Kresne Barn. Egentlig er boka ikke kun om kresne barn, men mest om hva vi kan gjøre som kultur for å unngå at vi får for mange barn som er kresne.
Det starter før du blir født, sier vi i vår nye bok, som heter Kresne Barn. Egentlig er boka ikke kun om kresne barn, men mest om hva vi kan gjøre som kultur for å unngå at vi får for mange barn som er kresne. I dag ser vi en vekst i foreldres bekymring når det gjelder mange barns restriktive matvalg. Aldri før har vi hatt tilgang på større variasjon. Likevel ser vi en klar tendens til at det er mange som begrenser valgene sine heller enn å spise mer variert. For noen barn blir det å være kresen en selvforsterkende mekanisme som, hvis den får utvikle seg langt nok, kan bli en hindring for et godt liv.
Foto: Toril Melheim Strand
På folkemusikk treffen i Vågå, 31.01.2020 ble Norsk Kulturarv`s gullnål delt ut til Ivar Odnes, post mortem (Foto: Toril Melheim Strand)