Hjem / Boklansering for store og små i Asker

Boklansering for store og små i Asker

Del
Mandag 20. januar var det smakfest når Norsk Smaksskule med Per Ivar Berget og Arne Brimi i spissen laget mat sammen med barna fra NaKuHel-barnehagen i Drivhuset på NaKuHelsenteret på Sem i Asker med skrei i form med grønsaker sto på menyen. (Foto: Jens Skaaland/Pitch Forlag)

De største barna fra NaKuHel-barnehagen i Asker var med og lagde sin egen smaksfest sammen med Arne Brimi og Per Ivar Berget i drivhuset på NaKuHel-senteret i Asker mandag. Barna var med på hele prosessen fra filetering av fisk, oppskjæring av grønsaker og


Stolte forfattere og redaktør: Einar Risvik, Tor Valdvik,
Per Ivar Berget, Arne Brimi  og redaktør, Inger Rødseth
var stolte og fornøyde over boka som ble lansert mandag.
(Foto: Jens Skaaland/Pitch Forlag)

steking på bålet til ferdig fiskelunsj.

NaKuHel i Asker og Stiftelsen Norsk Kulturarv har gjennom flere år samarbeidet på ulike fronter. Tidligere i vinter fikk også Verkstedet og Smia på Sem utdelt det nasjonale kvalitetsmerket, Olavsrosa fra Norsk Kulturarv. Mandag var Norsk Smaksskule på besøk på Sem for tredje gang – denne gangen i forbindelse med at de nylig ga ut boka «Kresne barn», som er en bok om hvordan man kan få barna sine til å spise sunn og variert mat.

Etter et par timer med smaksskule for barna, var det boklansering inviterte gjester. Her var det blant annet bokbad hvor noen av de mange temaene fra boka ble diskutert av Arne Brimi, Einar Risvik og redaktør for boka, Inger Rødseth fra Pitch Forlag.

Om Kresne barn:
Med enkle grep kan du endre familiens matvaner. Få barna til å smake på ny mat og gjør måltidet til en hyggelig samlingsstund. Kresne barn gir deg teorien bak, enkle tips og råd til gode valg i hverdagen, morsomme smaksøvelser og enkle oppskrifter på hverdagsmat.
 
Boken gir deg også et innblikk i aktuelle temaer som hva et bærekraftig kosthold er, norsk og internasjonal matpolitikk, Nordens matkultur og -historie, genetikkens betydning for vekten vår og hvordan sanseapparatet vårt fungerer.

Boka Kresne barn kom ut 6. januar og kan nå kjøpes hos alle norske bokhandlere.

Publisert 
Onsdag, 22 januar, 2020
Les også 

Booker du overnatting på den smarte måten slik at alle pengene du betaler går til overnattingsbedriften og ikke forsvinner til utenlandske skatteparadis? (Foto: Ramsvig Handelsstad)
Sett i et historisk perspektiv har norsk landbruk representert en svært bærekraftig matproduksjon, med små enheter og lite bruk av innsatsfaktorer. Det norske gårdsbruket var uavhengig med lokal forsyning av mat som passet for stedet og egnen. Slik er det nødvendigvis ikke lengre og det er ikke gitt at vi skal komme tilbake dit på sammen måten, men i den kulturelle arven sitter fremdeles kunnskapen vi trenger. I 2020 er vår selvforsyningsgrad av mat mindre enn 44 %, enda lavere på fôr, og volumet er synkende.
Walaker Hotel er med sine 380 år Norges desidert eldste. Hotellet har vært i samme families eie siden 1690. Tiende generasjon er under opplæring.
Kjenner du nokon som gjer ein stor innsats for kulturminne? Fram til 30. juni kan du foreslå dei som kandidatar til Riksantikvarens kulturminnepris 2020. (Prisen i fjor vart delt av Torbjørn Løland frå Hyllestad og Per Olav Mathiesen frå Rendalen. Dei fekk kulturminneprisen for sitt arbeid for kunnskap om arkeologiske kulturminne. To ulike områder i Noreg, og to verdige vinnarar. Bilete er frå ei synfaring i Stavanger domkyrkje, oktober 2019. Foto: Gunvor Haustveit, Riksantikvaren)