Hjem / Nå er påmeldingsskjemaet til Norsk Smaksskules ekstrakurs i Lom ute

Nå er påmeldingsskjemaet til Norsk Smaksskules ekstrakurs i Lom ute

Del
I høst startet Norsk Smaksskule opp et nytt kurskonsept med mer vekt på involvering og deltakelse kalt "Norsk Smaksskule volum 2": Nå er søknadsskjemaet til nytt kurs ute.

Arne Brimi er en av Norges best kjente og folkekjære kokker. Han initierte Norsk Smaksskule for over ti år siden og vil være en av kursholderne i Lom i januar.

Per Ivar Berget jobber til daglig i Norsk Smaksskule med å reise rundt å besøke skoler og barnehager, og har 20 års erfaring som kokk. 

Einar Risvik kjenner de fleste som har fulgt norsk matkultur og Norsk Smaksskule. Risvik er dr Agric og har i en mannsalder vært blant de toneangivende forskerne og talspersonene for mat og smak i Norge.

Kurset vil finne sted i Lom i Gudbrandsdalen.

Forskjellen fra de ordinære smaksskulekursene er at det på dette kurset legges opp til større grad av involvering av deltakerne. Hovedfokus under kurset vil bli atferdsendring, praktiske øvelser og smaking.

PROGRAM FOR KURSET

Mandag 21. Januar
08.00-08.15: Registrering
08.15-11.00: Kurs med Arne Brimi 
12.00-13.00: Lunsj på Brimibue
12.00-16.00: Kurs med Einar Risvik
16:00-16.30: Smaker av bygg servert fra Brimibue
19.00-22.00: Arne inviterer til en matkveld med han på Brimibue  Dette er inkludert i kurset. Drikke betaler man selv.

Tirsdag 22. Januar
09.00-13.00: Praktisk matkurs på skolekjøkkenet.
Her skal vi ha temaet fisk og grønnsaker. Vi lager vår egen lunsj. Alle deltagere får utdelt forstykker.
13.00-13.30: Opprydding og vask
14.00-15.00: Oppsummering og avslutning på Fossberg

Vi tar forbehold om små endringer i kurset.

Adresse dag 1: Brimibue
Adresse dag 2: Lom ungdomsskole og Fossberg
 

Hotellovernatting og reise må betales av deltaker selv. Vi har holdt av noen rom på Fossberg Hotel. Disse kan bestilles ved å si at du skal på kurs med Norsk smaksskule v/ Tor Valdvik.

Sted: Lom

Pris:           Kr 4 500 inkl middag og alle måltider
Tidspunkt:   21. og 22. januar 2019

Påmelding eller andre spørsmål sendes til tor@kulturarv.no
NB! Kurset vil bare bli avholdt om vi får minimum 20 påmeldinger. Her er det førstemann til mølla. 

Publisert 
Mandag, 29 oktober, 2018
Les også 

Kulturarven nr 83 vil komme i postkassen til våre medlemmer i slutten av denne uka.
«Norsk kulturarv skal i alt sitt virke arbeida for å skapa inspirasjon, engasjement og auka kunnskap om kulturarv hjå barn og unge.»
Kulturminnefondets økonomiske ramme har vokst med 83 prosent siden 2014. Dette går frem av Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2019. (Engøyholmen kystkultursenter / Foto: John Peter Hernes)
Foto: Steinar Grønn
Stiftelsen UNI tildeler 6,5 mill til aksjonen «Ta et tak 2019/20» - Rekordtildeling til Norsk Kulturarv ! Stiftelsen Norsk Kulturarv (SNK) har siden 1998 avviklet 12 «Ta et tak»-aksjoner, og på den måten fordelt NOK 25,6 millioner til 2 870 prosjekter landet over. Dette er gjort mulig fortrinnsvis gjennom tildelinger fra Stiftelsen UNI. Til neste års aksjon søkte SNK om NOK 6,5 millioner, og i sitt styremøte 18. oktober 2018 besluttet Stiftelsen UNI å innvilge hele det omsøkte beløpet til formålet. Erfaringer fra tidligere aksjoner viser at de har hatt stor betydning for mange bygningers fremtid. Norsk Kulturarvs visjon er vern gjennom bruk. Aktiv bruk er en viktig premiss for en levende og mangfoldig kulturarv.