Hjem / Norge på tvers med Norsk Smaksskule

Norge på tvers med Norsk Smaksskule

Del
Mai blir ein hektisk månad for Norsk Smaksskule. Då skal nemleg smaksskulen reise Norge på tvers - og besøkje mange barnehagar på vegen. (Foto: Norsk Kulturarv / Ingrid Blessom)

Norsk Smaksskule kursar lærarar og barnehagelærarar i korleis ein kan bidra til at barna får flest mogleg smaksreferansar i ung alder. I fjor passerte smaksskulen 1000 skule og barnehagetilsette som har delteke på kurs. I etterkant av kursa besøkjer kokkane dei som har vore på kurs og gjennomførar smaksøvingar med ungane. Dette skuleåret vil smaksskulen besøkje kring 50 skular og barnehagar i alle delar av landet.
Dette året prøvar vi noko nytt. I løpet av eit par hektiske veker i mai skal vi besøkje 9 skular og barnehagar på tvers av Noreg. Det heile startar i slutten av april med besøk på Doremi i Halden og endar 14. mai på Finnøy i Ryfylke kor Arne Brimi og Ryfylkekokken, Frode Selvaag inviterar til smaksfest med ungane. Undervegs skal ein besøkje mellom anna Hvaler, Eidsberg, Oslo, Sandefjord og Vinje, før det bêr over fjellet til Stavanger og til slutt altså Ryfylke. Vi gler oss på ei reise i smakens teikn med mange lokale smakar på vegen.

Publisert 
Fredag, 15 February, 2019
Les også 

Det er beslutta at det i år også kan delast ut nasjonal kulturlandskapspris. I 2019 gjekk prisen til Uttakleiv Grendelag, Vestvågøy i Lofoten. (Foto: Per Jostein Andersen)
Det starter før du blir født, sier vi i vår nye bok, som heter Kresne Barn. Egentlig er boka ikke kun om kresne barn, men mest om hva vi kan gjøre som kultur for å unngå at vi får for mange barn som er kresne.
Det starter før du blir født, sier vi i vår nye bok, som heter Kresne Barn. Egentlig er boka ikke kun om kresne barn, men mest om hva vi kan gjøre som kultur for å unngå at vi får for mange barn som er kresne. I dag ser vi en vekst i foreldres bekymring når det gjelder mange barns restriktive matvalg. Aldri før har vi hatt tilgang på større variasjon. Likevel ser vi en klar tendens til at det er mange som begrenser valgene sine heller enn å spise mer variert. For noen barn blir det å være kresen en selvforsterkende mekanisme som, hvis den får utvikle seg langt nok, kan bli en hindring for et godt liv.
Foto: Toril Melheim Strand
På folkemusikk treffen i Vågå, 31.01.2020 ble Norsk Kulturarv`s gullnål delt ut til Ivar Odnes, post mortem (Foto: Toril Melheim Strand)