Hjem / Norsk Smaksskule blir nav i internasjonalt nettverk

Norsk Smaksskule blir nav i internasjonalt nettverk

Del
Norsk Smaksskule har vært del av det internasjonale forskningsnettverket, Sapere. Nå blir smaksskulen det norske navet i organisasjonen.

I 2015 ble Norsk Smaksskule en del av Sapere, som er et internasjonalt nettverk for forskere og lærere knyttet til smak og kosthold. I 2016 var smaksskulen sogar vertskap for det årlige symposiumet til

organisasjonen. Nå utgjør også Norsk Smaksskule, sammen med NOFIMA, det norske navet i Sapere, og får således en sentral rolle i organisasjonen. Saperes uttalte mål er å gi barn og unge muligheten til å skape


Sapere Symposium 2016 på Bessheim i Vågå.
 (Foto: Norsk Kulturarv / Mathias Øvsteng)

et balansert kosthold gjennom enkle og morsomme læringsaktiviteter, basert på å oppleve de fem sansene i skolen eller i skole-relaterte miljøer. Basert på sensorisk bevissthet hjelper "SAPERE Taste Classes" -

metoden barn å lære og spise gjennom å sette smakopplevelsen i sentrum av læring. Les mer om Sapere og Norsk Smaksskule på deres hjemmeside ved å klikke her. 

Publisert 
Mandag, 14 januar, 2019
Les også 

Stiftelsen Norsk Kulturarv har i samarbeid med en ekstern avgiftsrådgiver utarbeidet retningslinjer for avgiftsbehandlingen av serveringstjenester og kulturtjenester som omsettes samtidig. Hensikten med disse retningslinjene er å gi medlemsbedriftene et verktøy som kan benyttes ved vurderingen av egen avgiftsplikt når det omsettes serveringstjenester og kulturtjenester.(Foto: Fausko Skysstasjon)
10,5 millioner kroner tildeles sju ulike prosjekter i Sparebankstiftelsen DNBs siste tildelingsrunde. (kilde: www.mynewsdesk.com)
"Det er betydelige klimagevinster å hente i gjenbruk av eksisterende bebyggelse. Likevel presenteres riving og nybygg som miljøvennlig virksomhet, uten å ta alle klimaeffektene med i regnestykket", skriver Hanna Geiran. Foto: Siri Wolland, Riksantikvaren
Hausten er kornets årstid - kvifor ikkje kombinere den med å lære om skuronn med ei kornveke?