Hjem / Norsk Smaksskule blir nav i internasjonalt nettverk

Norsk Smaksskule blir nav i internasjonalt nettverk

Del
Norsk Smaksskule har vært del av det internasjonale forskningsnettverket, Sapere. Nå blir smaksskulen det norske navet i organisasjonen.

I 2015 ble Norsk Smaksskule en del av Sapere, som er et internasjonalt nettverk for forskere og lærere knyttet til smak og kosthold. I 2016 var smaksskulen sogar vertskap for det årlige symposiumet til

organisasjonen. Nå utgjør også Norsk Smaksskule, sammen med NOFIMA, det norske navet i Sapere, og får således en sentral rolle i organisasjonen. Saperes uttalte mål er å gi barn og unge muligheten til å skape


Sapere Symposium 2016 på Bessheim i Vågå.
 (Foto: Norsk Kulturarv / Mathias Øvsteng)

et balansert kosthold gjennom enkle og morsomme læringsaktiviteter, basert på å oppleve de fem sansene i skolen eller i skole-relaterte miljøer. Basert på sensorisk bevissthet hjelper "SAPERE Taste Classes" -

metoden barn å lære og spise gjennom å sette smakopplevelsen i sentrum av læring. Les mer om Sapere og Norsk Smaksskule på deres hjemmeside ved å klikke her. 

Publisert 
Mandag, 14 januar, 2019
Les også 

Europa Nostra annonserer i disse dager sitt program «7 Most Endangered» også kjent som «Europas 7 mest utsatte kulturminner». Programmet ble etablert i 2013 i forbindelse med organisasjonens 50 års markering i Athen, Hellas. Se nærmere vedlagte (engelskspråklige) hefte under relaterte filer.
Wenche og Sigbjørn Westreng kjøper Eidsverket. De ønsker å se Eidsverket i sammenheng med planene om utbygging av hestesportsenteret Big Dream Arena på Sagtomta.
Norsk Kulturarvs årsmøte er i år lagt til Molde, og Nesset Prestegard 3. og 4.juni 2019
25. - 26. april er det et stort "Trehusseminar" i Risør med tema "Næring og utvikling innenfor et verneverdig trehusmiljø". Det kommer folk fra hele Skandinavia for å høre foredrag og se på hvordan kommunen, kultur og næring fungerer sammen for bærekraftig bruk av verneverdige bygninger i Risør.