Hjem / Norsk Smaksskule: Lag vafler på vaffeldagen

Norsk Smaksskule: Lag vafler på vaffeldagen

Del
Feir den Store vaffeldagen med vafler fra Ryfylkekokken, Frode Selvaag.

I dag er "Den store vaffeldagen". Vi feirer med den prisbelønte Ryfylkekokken, Frode Selvaag sin oppskrift på vafler. Selvaag ble kåret til årets kjøkkensjef i 2016 og har vært en viktig del av Norsk Smaksskule i mange år. 

 

Frode's grove vafler

0,5 dl sikta rugmel

2,5 dl fin sammalt hvete eller fibra

1 dl havregryn

0,5 ts salt

0,5 ts bakepulver

4 dl lettmelk

3 egg

2 ss smeltet smør, evt mer til steking

0,5 ts kardemomme

0,5 ts kanel

2 dl revet gulrot

Slik gjør du:

Ha det tørre i en bakebolle og tilsett melk, egg og smeltet smør. Rør til en jevn røre og la svelle i 20-30 minutter. Stek og vær glad!

Riv gjerne gulrøtter/søtpotet og tilsett i røra eller tilsett tørka aprikos/svisker.

Publisert 
Onsdag, 25 mars, 2020
Les også 

På grunn av situasjonen kring Corona, utset Norsk Kulturarv fristane på Ta eit tak og den nasjonale kulturlandskapsprisen til 1. mai.(Foto: Ola Aaseng)
I vinter har Norsk Kulturarv hatt mange henvendelsar frå medlemmar angåande berekning og utskriving av eigedomsskatt. Vi hadde dette temaet oppe, og kom med uttale frå årsmøtet vårt i 2018.
Kompensasjonsordning til bedrifter: I dag la regjeringen, sammen med VIRKE, LO, NHO og Finans Norge frem en ordning som sikrer kompensasjon for tapte inntekter på grunn av direkte eller indirekte koronastenging. Norsk Kulturarv forventer at våre næringsmedlemmer og Olavsrose-innehavere vil få hjelp og støtte gjennom denne kompensasjonsordningen for bedrifter. (Foto: Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen)
Mandag formiddag hadde Norsk Smaksskule ved Einar Risvik live-sending med spørsmål og svar. Her er en presentasjon med oppsummering av spørsmålene og svarene.