Hjem / Norsk Smaksskule: Lag vafler på vaffeldagen

Norsk Smaksskule: Lag vafler på vaffeldagen

Del
Feir den Store vaffeldagen med vafler fra Ryfylkekokken, Frode Selvaag.

I dag er "Den store vaffeldagen". Vi feirer med den prisbelønte Ryfylkekokken, Frode Selvaag sin oppskrift på vafler. Selvaag ble kåret til årets kjøkkensjef i 2016 og har vært en viktig del av Norsk Smaksskule i mange år. 

 

Frode's grove vafler

0,5 dl sikta rugmel

2,5 dl fin sammalt hvete eller fibra

1 dl havregryn

0,5 ts salt

0,5 ts bakepulver

4 dl lettmelk

3 egg

2 ss smeltet smør, evt mer til steking

0,5 ts kardemomme

0,5 ts kanel

2 dl revet gulrot

Slik gjør du:

Ha det tørre i en bakebolle og tilsett melk, egg og smeltet smør. Rør til en jevn røre og la svelle i 20-30 minutter. Stek og vær glad!

Riv gjerne gulrøtter/søtpotet og tilsett i røra eller tilsett tørka aprikos/svisker.

Publisert 
Onsdag, 25 mars, 2020
Les også 

Kjenner du nokon som gjer ein stor innsats for kulturminne? Fram til 30. juni kan du foreslå dei som kandidatar til Riksantikvarens kulturminnepris 2020. (Prisen i fjor vart delt av Torbjørn Løland frå Hyllestad og Per Olav Mathiesen frå Rendalen. Dei fekk kulturminneprisen for sitt arbeid for kunnskap om arkeologiske kulturminne. To ulike områder i Noreg, og to verdige vinnarar. Bilete er frå ei synfaring i Stavanger domkyrkje, oktober 2019. Foto: Gunvor Haustveit, Riksantikvaren)
Vågåsommaren 1894 har vorte eit slagord i norsk kunst. I år blomstrar den som aldri før... .(Så mange som det gjekk an å sleppe inn da Vågåsommaren 2020 i Galleri Ullinsvin vart opna laurdag 20. juni. Utstillinga varar til og med 30. august. Foto: Ketil Sandviken.)
Neste år inkluderer Kulturminnefondet rullende kulturminner som veteranbiler og –busser i sin tilskuddsordning, til jubel fra Kulturvernforbundet. (Illustrasjonsfoto veteranbil og -buss. Foto: Nora Hansen/Kulturvernforbundet)
Liantunet med Inge Johnsen(t.v) i spissen blir en en del av Stiftelsen Norsk Kulturarvs næringsnettverk.