Hjem / Norsk Smaksskule med nytt fiskeprosjekt

Norsk Smaksskule med nytt fiskeprosjekt

Del
Norsk Smaksskule sin satsing på fisk og sjømat fortsetter. Nå har Nærings- og Fiskeridepartementet bevilget en en halv million til formålet.


Satser på barn og unge:
Fiskeriminister Per Sandberg

De siste årene har Norsk Smaksskule, i samarbeid med Nærings- og Fiskeridepartementet hatt et sjømatprosjekt hvor man har jobbet med å få barn og unge til å spise mer fisk og sjømat. Dette prosjektet vil nå fortsette etter at departementet nylig bevilget kr 500.000,- til videre satsing. Norsk Smaksskule starter opp neste uke og i løpet av august og september vil omkring 200 lærere og barnehagelærere bli kurset i hvordan man kan skape positive atferdsendringer knyttet til mat og kostholdvaner bant barn og unge. 

Arbeidet med Norsk Smaksskule ble startet i 2012 og har siden den gang i hovedsak blitt finansiert av Sparebankstiftelsen DNB. 

Publisert 
Tirsdag, 15 august, 2017
Les også 

På utkikk etter norsk tradisjonsmat? Her er ei super side du kan leite etter oppskrifter på juleribba og mange andre norske tradisjonsrettar.
I jula er klementinene og nellikene viktige innslag til lukt, smak og glede. Her er en øvelse man kan gjennomføre sammen med barna i jula.
Litt hjelp til å endre vaner, eller uvaner er ofte god hjelp, særlig når du ønsker en forandring, men ikke helt får det til å skape endringen for egen maskin. Å endre vaner er vanskelig, svært vanskelig, så vanskelig at det finnes en stor mengde psykologisk litteratur på emnet. Matvaner er ikke noe unntak. Endring av matatferd er komplekst og utfordrende, men nødvendig.
Nordigard Blessom er tildela Olavsrosa av Norsk Kulturarv. Den ydilliske familiegarden i Vågå, som til dagleg er i bruk som gardshotell, går dermed inn i ei eksklusiv gruppe av «kulturarvopplevingar utanom det vanlege». (ALLE FOTO: Helge Eek)