Hjem / Norsk Smaksskule med nytt fiskeprosjekt

Norsk Smaksskule med nytt fiskeprosjekt

Del
Norsk Smaksskule sin satsing på fisk og sjømat fortsetter. Nå har Nærings- og Fiskeridepartementet bevilget en en halv million til formålet.


Satser på barn og unge:
Fiskeriminister Per Sandberg

De siste årene har Norsk Smaksskule, i samarbeid med Nærings- og Fiskeridepartementet hatt et sjømatprosjekt hvor man har jobbet med å få barn og unge til å spise mer fisk og sjømat. Dette prosjektet vil nå fortsette etter at departementet nylig bevilget kr 500.000,- til videre satsing. Norsk Smaksskule starter opp neste uke og i løpet av august og september vil omkring 200 lærere og barnehagelærere bli kurset i hvordan man kan skape positive atferdsendringer knyttet til mat og kostholdvaner bant barn og unge. 

Arbeidet med Norsk Smaksskule ble startet i 2012 og har siden den gang i hovedsak blitt finansiert av Sparebankstiftelsen DNB. 

Publisert 
Tirsdag, 15 august, 2017
Les også 

Boka til Einar Risvik og Norsk Smaksskule, Kresne barn er nå ute i alle norske bokhandlere.
Foto:Nils Hjellum
Stiftelsen Norsk Kulturarv (SNK) har siden 1998 avviklet 13 «Ta et tak»-aksjoner, og på den måten fordelt NOK 33,220 000,- til 3 082 prosjekter landet over. Dette er gjort mulig fortrinnsvis gjennom tildelinger fra Stiftelsen UNI. Erfaringer fra tidligere aksjoner viser at de har hatt stor betydning for mange bygningers fremtid. Norsk Kulturarvs visjon er vern gjennom bruk. Aktiv bruk er en viktig premiss for en levende og mangfoldig kulturarv. Riksantikvar Hanna Geiran sier dette om tildelingen: - Aksjonen til Norsk kulturarv har allerede sørget for mange tette tak og dermed hindret alvorlige skader på kulturarven vår. Det er kjempeflott at det er tatt så mange tak, og at det nå er kommet midler til å ta flere!
I januar kommer den nye boka til Einar Risvik og Norsk Smaksskule på Pitch forlag.
Lærling Lizzi Muzungu
Vg2 Overflateteknikk med vekt på tradisjonelle teknikker og materialer starter høsten 2020. Et landsdekkende tilbud som også tar inn voksne.