Hjem / Norsk Smaksskule med nytt fiskeprosjekt

Norsk Smaksskule med nytt fiskeprosjekt

Del
Norsk Smaksskule sin satsing på fisk og sjømat fortsetter. Nå har Nærings- og Fiskeridepartementet bevilget en en halv million til formålet.


Satser på barn og unge:
Fiskeriminister Per Sandberg

De siste årene har Norsk Smaksskule, i samarbeid med Nærings- og Fiskeridepartementet hatt et sjømatprosjekt hvor man har jobbet med å få barn og unge til å spise mer fisk og sjømat. Dette prosjektet vil nå fortsette etter at departementet nylig bevilget kr 500.000,- til videre satsing. Norsk Smaksskule starter opp neste uke og i løpet av august og september vil omkring 200 lærere og barnehagelærere bli kurset i hvordan man kan skape positive atferdsendringer knyttet til mat og kostholdvaner bant barn og unge. 

Arbeidet med Norsk Smaksskule ble startet i 2012 og har siden den gang i hovedsak blitt finansiert av Sparebankstiftelsen DNB. 

Publisert 
Tirsdag, 15 august, 2017
Les også 

- Norsk Smaksskule fyller i en viktig rolle for norske barn og unge, sa Lars Petter Bartnes under åpningen av Norsk Smaksskule på Sentralen i Oslo mandag 19. august.
21. – 25. august 2019 arrangeres Handverksdagene på Rørosmuseet for tjuende gang – et samlingspunkt for alle med interesse for antikvarisk handverk. Tilbakeblikk på disse tjue årene gir også et bilde på utviklingen i norsk bygningsvern: Fra en tid hvor bygningsvern handlet om kampen mot modernisering, der bevaringsverdige enkeltbygg ble reddet gjennom fredningsvedtak eller ved å flytte dem til friluftsmuseene, til i dag hvor det svært mye av bygningsvernet skjer gjennom at huseierne selv ønsker å ivareta sine hus etter antikvariske prinsipper. (Foto: Rørosmuseet)
– Det aller viktigste er at folk som besøker butikken skal få en god opplevelse og få kjenne på atmosfæren i ei ekte krambu, sier Kristin Olsen.
Handverksskolen på Hjerleid, er en videregående skole i tradisjonshåndverksfag Skolen kan ta inn voksne elever fra hele landet i tillegg til ungdom. (Foto: Hjerleid)