Hjem / Norsk Smaksskule på BBC

Norsk Smaksskule på BBC

Del
Under sitt besøk på Washingborough Academy i England ble Einar Risvik fra Norsk Smaksskule intervjua av BBC Lincolnshire om hva smaksskulen kan lære fra den prisbelønnede skolens pionerarbeid innen smak og kosthold.

Washingborough Academy er en prisbelønnet skole i England som har satt mat i sentrum av "all" læring i skolen. De har egne urtehager for hver klasse, de gjennomfører systematiske smaksøvelser for å stimulere barna til å spise mer sunt og variert og har mat som en integrert del av alle fag. I slutten av juni var Norsk Smaksskule sammen med en delegasjon fra samarbeidskommunen, Østre Toten kommune i England for å hente inspirasjon og idèer til sitt arbeid i Norge.

BBC Radio fattet interesse for besøket og gjorde et 17 minutter langt intervju med Norsk Smaksskules egen Einar Risvik. Intervjuet kan høres i toppen av artikkelen. 

Publisert 
Mandag, 16 juli, 2018
Les også 

Det er beslutta at det i år også kan delast ut nasjonal kulturlandskapspris. I 2019 gjekk prisen til Uttakleiv Grendelag, Vestvågøy i Lofoten. (Foto: Per Jostein Andersen)
Det starter før du blir født, sier vi i vår nye bok, som heter Kresne Barn. Egentlig er boka ikke kun om kresne barn, men mest om hva vi kan gjøre som kultur for å unngå at vi får for mange barn som er kresne.
Det starter før du blir født, sier vi i vår nye bok, som heter Kresne Barn. Egentlig er boka ikke kun om kresne barn, men mest om hva vi kan gjøre som kultur for å unngå at vi får for mange barn som er kresne. I dag ser vi en vekst i foreldres bekymring når det gjelder mange barns restriktive matvalg. Aldri før har vi hatt tilgang på større variasjon. Likevel ser vi en klar tendens til at det er mange som begrenser valgene sine heller enn å spise mer variert. For noen barn blir det å være kresen en selvforsterkende mekanisme som, hvis den får utvikle seg langt nok, kan bli en hindring for et godt liv.
På folkemusikk treffen i Vågå, 31.01.2020 ble Norsk Kulturarv`s gullnål delt ut til Ivar Odnes, post mortem (Foto: Toril Melheim Strand)