Hjem / Norsk Smaksskule: Tomatparty på Akershus Festning

Norsk Smaksskule: Tomatparty på Akershus Festning

Del
Vil du komme og se en verden av tomater? Da er Akershus Festning stedet for deg lørdag 1. september.

Norsk Smaksskule har siden oppstarten vært en nær samarbeidspartner med Sparebankstiftelsen DNB. Gjennom mange år har smaksskulen fått gavetildelinger fra stiftelsen som har muliggjort arbeidet med å sørge for at barn og unge får flest mulig smaksreferanser i ung alder. Etter et "hvileår" er Norsk Smaksskule nå tilbake i Sparebankstiftelsens årlige arrangement, Verdens Kuleste Dag på Akershus Festning i Oslo.

Lørdag 1. september kl 11 åpner dørene til festningen med utallige aktiviteter for barn og unge. Norsk Smaksskule vil være lokalisert ved karpedammen og temaet er "En verden av tomater"  hvor hensikten er å vise mangfoldet av smaker og retter man kan få ut av tomater. Barna vil også få sin egen ketchup-oppskrift, slik at de kan lage hjemmelaget ketchup hjemme. - Vi gleder oss veldig til å være med på Verdens Kuleste Dag igjen. Det er fantastisk av Sparebankstiftelsen DNB å skape et slik gratisarrangement midt i Oslo Sentrum, sier Tor Valdvik, leder for Norsk Smaksskule.

Fakta om Verdens Kuleste dag
Verdens kuleste dag er et arrangement med aktiviteter for barn og unge på Akershus Festning, i regi av Sparebankstiftelsen DNB. Arrangementet er gratis og årets er det sjette i rekken.
Les mer om "Verdens kuleste dag" her!
Fakta om Sparebankstiftelsen DNB

Sparebankstiftelsen DNB er en ideell stiftelse som gir bidrag til allmennyttige formål. Stiftelsen eier rundt 8 prosent av aksjene i DNB, og det er utbyttet fra disse aksjene som brukes til ulike samfunnsnyttige prosjekter. De driver med filantropi – ikke sponsing. Det betyr at stiftelsen gir gaver og ikke krever noe tilbake.

Les mer om Sparebankstiftelsen DNB her. 

 

Publisert 
Torsdag, 9 august, 2018
Les også 

Det er beslutta at det i år også kan delast ut nasjonal kulturlandskapspris. I 2019 gjekk prisen til Uttakleiv Grendelag, Vestvågøy i Lofoten. (Foto: Per Jostein Andersen)
Det starter før du blir født, sier vi i vår nye bok, som heter Kresne Barn. Egentlig er boka ikke kun om kresne barn, men mest om hva vi kan gjøre som kultur for å unngå at vi får for mange barn som er kresne.
Det starter før du blir født, sier vi i vår nye bok, som heter Kresne Barn. Egentlig er boka ikke kun om kresne barn, men mest om hva vi kan gjøre som kultur for å unngå at vi får for mange barn som er kresne. I dag ser vi en vekst i foreldres bekymring når det gjelder mange barns restriktive matvalg. Aldri før har vi hatt tilgang på større variasjon. Likevel ser vi en klar tendens til at det er mange som begrenser valgene sine heller enn å spise mer variert. For noen barn blir det å være kresen en selvforsterkende mekanisme som, hvis den får utvikle seg langt nok, kan bli en hindring for et godt liv.
Foto: Toril Melheim Strand
På folkemusikk treffen i Vågå, 31.01.2020 ble Norsk Kulturarv`s gullnål delt ut til Ivar Odnes, post mortem (Foto: Toril Melheim Strand)