Hjem / Oxe Kiød med Rød wiin Saus ...

Oxe Kiød med Rød wiin Saus ...

Del

«Fru Christine Storm Munch og hennar kokebok» blir lansert denne veka (på Munchmuseet i Oslo måndag, på Gammel-Kleppe i Vågå onsdag kveld). Christine Storm Munch (1746-1825) var prestefrue og oppskriftsamlar frå Vågå. I boka får vi nokre av svara på kva for råvarer ho hadde som embetsmannsfrue i eit bygdesamfunn, korleis var tilhøva i ein prestefamilie, korleis kunne ei særeigen kvinne som Christine Storm Munch vekse fram og skape slike kulinariske finessar som kjem fram i dei originale handskrivne oppskriftene hennar?
Boka kan inspirere til å ta i bruk gamle mattradisjonar.
Torveig Dahl i Gudbrandsdalsmusea er redaktør, og ho har med Unn Bostad, Arne Brimi, Johan Storm Munch og Ivar Teigum i redaksjonen.
 

Publisert 
Tirsdag, 15 november, 2016
Les også 

Høsten 2013 arrangerte Norsk Smaksskule sitt første kurs for lærere og barnehagelærere. Fem år senere har mange hundre lærere vært gjennom kursprogrammet. (FOTO: Ingrid Blessom / Norsk Kulturarv)
Torsdag 12. april arrangeres det NM i møbelsnekring og treskjæring på håndverksskolen på Hjerleid, Dovre. (EM:Njål Andreassen deltok i EM i møbelsnekring i 2016, Njål er nå ansvarlig for tegning og planlegging av møbelsnekkermesterskapet. Foto: Helle Hundevadt)
Stiftelsen Norsk Kulturarv jubilerar – 25 år med vern gjennom bruk og opne dører til kulturarven. I samband med 25-års-jubileet vårt i år, inviterar vi til feiring på Gards-Øy i Vågå.
I forbindelse med sitt 15-årsjubileum arrangerte Kulturminnefondet en jubileumskonferanse på Røros 08.-10. mars. En fulltegnet konferanse så ut til å skape engasjement og interesse blant de ca 150 deltakerne.