Hjem / Oxe Kiød med Rød wiin Saus ...

Oxe Kiød med Rød wiin Saus ...

Del

«Fru Christine Storm Munch og hennar kokebok» blir lansert denne veka (på Munchmuseet i Oslo måndag, på Gammel-Kleppe i Vågå onsdag kveld). Christine Storm Munch (1746-1825) var prestefrue og oppskriftsamlar frå Vågå. I boka får vi nokre av svara på kva for råvarer ho hadde som embetsmannsfrue i eit bygdesamfunn, korleis var tilhøva i ein prestefamilie, korleis kunne ei særeigen kvinne som Christine Storm Munch vekse fram og skape slike kulinariske finessar som kjem fram i dei originale handskrivne oppskriftene hennar?
Boka kan inspirere til å ta i bruk gamle mattradisjonar.
Torveig Dahl i Gudbrandsdalsmusea er redaktør, og ho har med Unn Bostad, Arne Brimi, Johan Storm Munch og Ivar Teigum i redaksjonen.
 

Publisert 
Tirsdag, 15 november, 2016
Les også 

Norsk Kulturarv har teke initiativ til Den Nasjonale Kulturlandskapsprisen og samarbeider med Landbruks- og matdepartementet og Landbruksdirektoratet om utvelgelsen av det beste prosjektet kvart år. Fylkesmennenes landbruksavdelingar, fylkeskommunane, bondeorganisasjonane og andre er forslagsstillarar til kandidatar til Den Nasjonale Kulturlandskapsprisen. Under relaterte filer følgjer skjema for utfylling dersom du ønskjer å nominere.
Statsråd Per Sandberg besøkte mandag 06. mars Kanonen barnehage på Løren i Oslo hvor de hadde besøk av Frode Selvaag fra Norsk Smaksskule.
Norsk Kulturarv skal nå, med økonomisk støtte fra Riksantikvaren, gjennomføre en undersøkelse for å ta rede på hva slags hindre offentlige regelverk kan skape for bedrifter som tar utgangspunkt i kulturminner.
Bilde av svineknoke med poteter og surkål
I en verden der det meste forandrer seg, søker vi fortsatt etter noe som i kraft av sin evige kvalitet representerer noe konstant. Dette ser vi spesielt når det kommer til mat, forteller Anne Zondag, samfunnsanalytiker i MatPrat.