Hjem / Smaksfest på Finnøy med Arne Brimi og Ryfylkekokken

Smaksfest på Finnøy med Arne Brimi og Ryfylkekokken

Del
Tysdag vart Norge på tvers avrunda med smaksfest på Hesby barnehage på Finnøy i Rogaland.

Norsk smaksskule har iløpet av to veker vitja Halden, Hvaler, Eidsberg, Sandefjord, Vinje, Sauda og Stavanger - før det vart sett eit punktum i fjæresteinane utanfor Hesby barnehage på Finnøy i Ryfylke tysdag. Arne Brimi og Frode Selvaag

laga smaksfest med tomatsmaking i ulike former, varm eplesaft, fisk på fjøl, lokale nypotetar og blomkål dyrka nokre steinkast frå der det gjekk føre seg. Ungane viste seg òg å vera miljøbevisste då dei nytta pausa medan maten godgjorde seg ved bålet til å rydde søppel i fjæra. Det heile vart avslutta med ein blåbærrett og knallblå tungar på store og små. 

Les gjerne også sak om besøket i lokalavisa Øyposten her.

Her kan du høyre frå når Øystein Otterdal frå NRK Rogaland sitt besøk på smaksskulearrangementet. 

Publisert 
Torsdag, 16 mai, 2019
Les også 

Stiftelsen Norsk Kulturarv har i samarbeid med en ekstern avgiftsrådgiver utarbeidet retningslinjer for avgiftsbehandlingen av serveringstjenester og kulturtjenester som omsettes samtidig. Hensikten med disse retningslinjene er å gi medlemsbedriftene et verktøy som kan benyttes ved vurderingen av egen avgiftsplikt når det omsettes serveringstjenester og kulturtjenester.(Foto: Fausko Skysstasjon)
10,5 millioner kroner tildeles sju ulike prosjekter i Sparebankstiftelsen DNBs siste tildelingsrunde. (kilde: www.mynewsdesk.com)
"Det er betydelige klimagevinster å hente i gjenbruk av eksisterende bebyggelse. Likevel presenteres riving og nybygg som miljøvennlig virksomhet, uten å ta alle klimaeffektene med i regnestykket", skriver Hanna Geiran. Foto: Siri Wolland, Riksantikvaren
Hausten er kornets årstid - kvifor ikkje kombinere den med å lære om skuronn med ei kornveke?