Hjem / Smaksøvelse: Vann

Smaksøvelse: Vann

Del
Å jobbe med smak trenger ikke være verken tids- eller kostnadskrevende. Dette er en smaksøvelse som virkelig setter sansene på prøve. Er det virkelig merkbar forskjell på smak av ulike typer vann?

Sånn gjør du:
Avkjøl flaskevannet, sånn at det får så lik temperatur som vannet fra krana som mulig. Presenter elevene for to identiske glass, der det ene inneholder flaskevann og det andre vann fra springen. Be elevene lukte og smake.  Kan de kjenne forskjell? Hvilket vann er best?
Tips: Hvis du har tilgang på en «brusmaskin» (sodastream e.l.), kan du sammen med elevene finne ut hva som skjer med smaken og lukten på vannet når du tilsetter kullsyre.

 

Flere smaksøvelser og annet relevant kan finnes i vårt hefte (klikkbar link).

NB: Denne øvelsen er morsom, men mye avhenger av vannkvaliteten på springvannet. Noen steder i Norge har dessverre veldig «dødt» vann i springen, og andre har kloret vann.
 

Publisert 
Mandag, 24 oktober, 2016
Les også 

På utkikk etter norsk tradisjonsmat? Her er ei super side du kan leite etter oppskrifter på juleribba og mange andre norske tradisjonsrettar.
I jula er klementinene og nellikene viktige innslag til lukt, smak og glede. Her er en øvelse man kan gjennomføre sammen med barna i jula.
Litt hjelp til å endre vaner, eller uvaner er ofte god hjelp, særlig når du ønsker en forandring, men ikke helt får det til å skape endringen for egen maskin. Å endre vaner er vanskelig, svært vanskelig, så vanskelig at det finnes en stor mengde psykologisk litteratur på emnet. Matvaner er ikke noe unntak. Endring av matatferd er komplekst og utfordrende, men nødvendig.
Nordigard Blessom er tildela Olavsrosa av Norsk Kulturarv. Den ydilliske familiegarden i Vågå, som til dagleg er i bruk som gardshotell, går dermed inn i ei eksklusiv gruppe av «kulturarvopplevingar utanom det vanlege». (ALLE FOTO: Helge Eek)