Hjem / Smaksøvelse: Vann

Smaksøvelse: Vann

Del
Å jobbe med smak trenger ikke være verken tids- eller kostnadskrevende. Dette er en smaksøvelse som virkelig setter sansene på prøve. Er det virkelig merkbar forskjell på smak av ulike typer vann?

Sånn gjør du:
Avkjøl flaskevannet, sånn at det får så lik temperatur som vannet fra krana som mulig. Presenter elevene for to identiske glass, der det ene inneholder flaskevann og det andre vann fra springen. Be elevene lukte og smake.  Kan de kjenne forskjell? Hvilket vann er best?
Tips: Hvis du har tilgang på en «brusmaskin» (sodastream e.l.), kan du sammen med elevene finne ut hva som skjer med smaken og lukten på vannet når du tilsetter kullsyre.

 

Flere smaksøvelser og annet relevant kan finnes i vårt hefte (klikkbar link).

NB: Denne øvelsen er morsom, men mye avhenger av vannkvaliteten på springvannet. Noen steder i Norge har dessverre veldig «dødt» vann i springen, og andre har kloret vann.
 

Publisert 
Mandag, 24 oktober, 2016
Les også 

Norsk Kulturarv kjører i gang nok en «Rydd et kulturminne» aksjon. Sparebankstiftelsen DNB har gitt 800 000 kroner til aksjonen.
Styreleiar i Stiftelsen Norsk Kulturarv, Kirsti Kolle Grøndahl, heldt tale til Christian Sulheim under utdelinga av æresprisen førre veke. Her kan du lesa tala i sin heilskap.
Christian Sulheim frå Bøverdalen i Lom får Norsk Kulturarvs ærespris 2017.
Mange av Norsk Kulturarv sine medlemmer, eksempelvis eiere av små og mellomstore bedrifter, driver næringsvirksomhet tilknyttet kulturminner. Næringsinntektene er et viktig bidrag til arbeidet med å vedlikeholde kulturminnene. Denne typen aktører møter imidlertid reguleringer og krav som kan gjøre det utfordrende å drive næringsvirksomheten de har i dag, eller krevende å utvide næringsvirksomheten, eventuelt etablere en ny virksomhet i tillegg. Foto: Marit Bendz / Riksantikvaren