Hjem / Smaksøvelse: Vann

Smaksøvelse: Vann

Del
Å jobbe med smak trenger ikke være verken tids- eller kostnadskrevende. Dette er en smaksøvelse som virkelig setter sansene på prøve. Er det virkelig merkbar forskjell på smak av ulike typer vann?

Sånn gjør du:
Avkjøl flaskevannet, sånn at det får så lik temperatur som vannet fra krana som mulig. Presenter elevene for to identiske glass, der det ene inneholder flaskevann og det andre vann fra springen. Be elevene lukte og smake.  Kan de kjenne forskjell? Hvilket vann er best?
Tips: Hvis du har tilgang på en «brusmaskin» (sodastream e.l.), kan du sammen med elevene finne ut hva som skjer med smaken og lukten på vannet når du tilsetter kullsyre.

 

Flere smaksøvelser og annet relevant kan finnes i vårt hefte (klikkbar link).

NB: Denne øvelsen er morsom, men mye avhenger av vannkvaliteten på springvannet. Noen steder i Norge har dessverre veldig «dødt» vann i springen, og andre har kloret vann.
 

Publisert 
Mandag, 24 oktober, 2016
Les også 

Norsk Kulturarv har teke initiativ til Den Nasjonale Kulturlandskapsprisen og samarbeider med Landbruks- og matdepartementet og Landbruksdirektoratet om utvelgelsen av det beste prosjektet kvart år. Fylkesmennenes landbruksavdelingar, fylkeskommunane, bondeorganisasjonane og andre er forslagsstillarar til kandidatar til Den Nasjonale Kulturlandskapsprisen. Under relaterte filer følgjer skjema for utfylling dersom du ønskjer å nominere.
Statsråd Per Sandberg besøkte mandag 06. mars Kanonen barnehage på Løren i Oslo hvor de hadde besøk av Frode Selvaag fra Norsk Smaksskule.
Norsk Kulturarv skal nå, med økonomisk støtte fra Riksantikvaren, gjennomføre en undersøkelse for å ta rede på hva slags hindre offentlige regelverk kan skape for bedrifter som tar utgangspunkt i kulturminner.
Bilde av svineknoke med poteter og surkål
I en verden der det meste forandrer seg, søker vi fortsatt etter noe som i kraft av sin evige kvalitet representerer noe konstant. Dette ser vi spesielt når det kommer til mat, forteller Anne Zondag, samfunnsanalytiker i MatPrat.