Hjem / Søknadsskjema til Norsk Smaksskule er opna

Søknadsskjema til Norsk Smaksskule er opna

Del
Det er fem år sidan Norsk Smaksskule starta opp med kurs for skule- og barnehagelærarar. No rullar smaksskulen vidare og søknadsskjemaet for Norsk Smaksskule er no ute. (Foto: Ingrid Blessom/Norsk Kulturarv)

I 2012 starta pilotprosjektet med kurs av i overkant av 30 skule- og barnehagetilsette i Lom i Gudbrandsdalen. Sidan har over 700 skule- og barnehagetilsette frå heile landet delteke på gratis kurs i Norsk Smaksskules regi. No riggar smaksskulen for meir matglede.

SØKNADSSKJEMAET FINN DU HER.(KLIKKBAR)

Til hausten blir det kurs i Haugesund, Trondheim, Ås i Akershus og Vågå. I tillegg er det to kurs i Oslo. Fokus under kurset er matglede og korleis ein kan skape positive atferdsendringar knytt til smak og kosthald hjå ungane.
 

Dr Agric Einar Risvik(bildet) held kursa på fyrste dag på samtlege kursstadar også i år. Elles har vi følgjande kurshaldarar:

Haugesund: Frode Selvaag held kurs på dag to under kurset i Haugesund 23. og 24. August
Oslo: Jørn Lie held kurs på dag to under kurset i Oslo 30. og 31. August
Oslo: Ståle Johansen held kurs på dag to under kurset i Oslo 20. og 21. August
Trondheim: Per Ivar Berget held kurs på dag to under kurset i Trondheim 6. og 7. september
Lom: Arne Brimi held kurs på dag to under kurset i Lom 27. og 28. august
 

Publisert 
Fredag, 2 mars, 2018
Les også 

UTTAKLEIV GRENDELAG, Vestvågøy i Lofoten, blir tildelt Den nasjonale kulturlandskapsprisen 2019. Uttakleiv representerar den viktige kystkulturen og fiskarbondens landskap, der det ligg mellom høge fjell, nordvendt og heilt ope ut mot storhavet. Dette sanddynelandskapet med strandenger omkransa av kulturenger, artsrike beitelier og bratte fjell, har vore heimstaden for menneske lenge.
Klima- og miljøminister Ola Elvestuen har utnemnt nytt styre for Kulturminnefondet
På vakre Engeløy i Nordland kan du få oppleve hvordan doktoren og hans fru levde for over hundre år siden. Og doktorfruens kafé holder på tradisjonene, og serverer deilig møsbrømlefse, en lokal spesialitet Tekst og foto: Liv-Karin Edvardsen
- Norsk Smaksskule fyller i en viktig rolle for norske barn og unge, sa Lars Petter Bartnes under åpningen av Norsk Smaksskule på Sentralen i Oslo mandag 19. august.