Hjem / Søknadsskjema til Norsk Smaksskule er opna

Søknadsskjema til Norsk Smaksskule er opna

Del
Det er fem år sidan Norsk Smaksskule starta opp med kurs for skule- og barnehagelærarar. No rullar smaksskulen vidare og søknadsskjemaet for Norsk Smaksskule er no ute. (Foto: Ingrid Blessom/Norsk Kulturarv)

I 2012 starta pilotprosjektet med kurs av i overkant av 30 skule- og barnehagetilsette i Lom i Gudbrandsdalen. Sidan har over 700 skule- og barnehagetilsette frå heile landet delteke på gratis kurs i Norsk Smaksskules regi. No riggar smaksskulen for meir matglede.

SØKNADSSKJEMAET FINN DU HER.(KLIKKBAR)

Til hausten blir det kurs i Haugesund, Trondheim, Ås i Akershus og Vågå. I tillegg er det to kurs i Oslo. Fokus under kurset er matglede og korleis ein kan skape positive atferdsendringar knytt til smak og kosthald hjå ungane.
 

Dr Agric Einar Risvik(bildet) held kursa på fyrste dag på samtlege kursstadar også i år. Elles har vi følgjande kurshaldarar:

Haugesund: Frode Selvaag held kurs på dag to under kurset i Haugesund 23. og 24. August
Oslo: Jørn Lie held kurs på dag to under kurset i Oslo 30. og 31. August
Oslo: Ståle Johansen held kurs på dag to under kurset i Oslo 20. og 21. August
Trondheim: Per Ivar Berget held kurs på dag to under kurset i Trondheim 6. og 7. september
Lom: Arne Brimi held kurs på dag to under kurset i Lom 27. og 28. august
 

Publisert 
Fredag, 2 mars, 2018
Les også 

Det er beslutta at det i år også kan delast ut nasjonal kulturlandskapspris. I 2019 gjekk prisen til Uttakleiv Grendelag, Vestvågøy i Lofoten. (Foto: Per Jostein Andersen)
Det starter før du blir født, sier vi i vår nye bok, som heter Kresne Barn. Egentlig er boka ikke kun om kresne barn, men mest om hva vi kan gjøre som kultur for å unngå at vi får for mange barn som er kresne.
Det starter før du blir født, sier vi i vår nye bok, som heter Kresne Barn. Egentlig er boka ikke kun om kresne barn, men mest om hva vi kan gjøre som kultur for å unngå at vi får for mange barn som er kresne. I dag ser vi en vekst i foreldres bekymring når det gjelder mange barns restriktive matvalg. Aldri før har vi hatt tilgang på større variasjon. Likevel ser vi en klar tendens til at det er mange som begrenser valgene sine heller enn å spise mer variert. For noen barn blir det å være kresen en selvforsterkende mekanisme som, hvis den får utvikle seg langt nok, kan bli en hindring for et godt liv.
Foto: Toril Melheim Strand
På folkemusikk treffen i Vågå, 31.01.2020 ble Norsk Kulturarv`s gullnål delt ut til Ivar Odnes, post mortem (Foto: Toril Melheim Strand)