Norsk Kulturarv / Bondelagslederen åpner Norsk Smaksskule 2019

Bondelagslederen åpner Norsk Smaksskule 2019

Del
Lederen av Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes står for åpningen av Norsk Smaksskule 2019. (Foto: Norges Bondelag)

Norges Bondelag og Norsk Smaksskule har felles interesse av å formidle norsk mat-, måltids- og råvarekultur. Nylig ble Norsk Smaksskule nominert av Norges Bondelag til "Embla Nordisk Matpris" og var del av felles reisefølge til Reykjavik på Island. Nå søker Bondelaget og smaksskulen ytterliggere samarbeid på strategisk nivå i tiden fremover. Under oppstarten av første kurset til Norsk Smaksskule i Oslo skal Bartnes stå for åpningen av Norsk Smaksskule 2019/20 i forbindelse med oppstarten av første kurset for "sesongen". I 2018 ble Norsk Smaksskule åpnet av fiskeriminister, Harald Tom Nesvik og i 2017 var det varaordfører i Oslo, Kamzy Gunaratnam som sto for åpningen.

 

Norsk Smaksskule startes opp 19. august og skal i ukene etter kurse ca 220 skole- og barnehagelærere i hvordan man kan skape positive atferdsendringer knyttet til mat, råvarer og kosthold. Dette er den 7. kursrekken i regi av Norsk Smaksskule.

Publisert 
Tirsdag, 18 juni, 2019
Les også 

Valgkomiteens innstilling til nytt styre i Norsk Kulturarv er no klar. Her kan du lesa innstillinga samt lesa om bakgrunnen til kvar enkelt som er foreslått. Styremedlemmane blir endeleg vald på Norsk Kulturarvs årsmøte seinare i år.
Norsk Smaksskules nye filmprosjekt, Kokkekompis er underveis - med Isak Qvenild Vikin(11) i hovedrollen. Der skal Isak og Arne Brimi lære hverandre og norske barn tips og triks på kjøkkenet.
Foto: Guro Bredenbeck
(Foto: Guro Bredenbeck) Stiftelsen UNI har nok en gang bevilget penger til ny "Ta et tak"- aksjon. De bevilget på sitt siste styremøte 10 millioner kroner til Norsk kulturarv ,for at vi kan sette i gang en ny runde av denne populære aksjonen. Stiftelsen UNI er en allmennyttig stiftelse som gir økonomisk støtte til tiltak som verner mennesker og fortidsminner. Stiftelsens ideelle formål er å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern. Hensikten er å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner. Dette blir 15. aksjonen vår siden starten i 1998. Med denne tildelinga vil over 53,5 millioner kroner være utdelt til over 3 500 prosjekter i hele Norge – En viktig del av Norsk Kulturarvs formål om å bidra til å sikre kulturarven vår for kommende generasjoner, gjennom bærekraftig bruk langs kysten, i innlandet og i bystrøk.
Denne våren har Norsk Smaksskule startet opp med direktesendinger på Facebook for å gi dere faglig påfyll og inspirasjon til hvordan dere kan jobbe med smak, mat og råvarer med barna. Pandemiåret har gjort at Norsk Smaksskule ikke har fått muligheten til å holde kurs for skole- og barnehagelærere, derfor har vi vært nødt til å tenke i nye baner.