Norsk Kulturarv / Hils på Norsk Smaksskules nye kokkekompis!

Hils på Norsk Smaksskules nye kokkekompis!

Del
Isak Qvenild Vikin (11) er Norsk Smaksskules nye kokkekompis og skal være med i et filmprosjekt sammen med Arne Brimi. (Foto: Privat)

I januar lyste Norsk Smaksskule ut en digital audition hvor barn og unge i grunnskolealder kunne sende auditionvideoer av seg selv på kjøkkenet – èn heldig vinner skulle få bli Norsk Smaksskules nye kokkekompis og være frontfigur for en filmserie som skal publiseres på Norsk Smaksskules digitale plattformer samt www.kulturarvskolen.no. Isak ble kjempeglad da han fikk beskjed om at han ble smaksskulens nye kokkekompis og gleder seg til å komme i gang. 

Publisert 
Torsdag, 11 February, 2021
Les også 

Valgkomiteens innstilling til nytt styre i Norsk Kulturarv er no klar. Her kan du lesa innstillinga samt lesa om bakgrunnen til kvar enkelt som er foreslått. Styremedlemmane blir endeleg vald på Norsk Kulturarvs årsmøte seinare i år.
Norsk Smaksskules nye filmprosjekt, Kokkekompis er underveis - med Isak Qvenild Vikin(11) i hovedrollen. Der skal Isak og Arne Brimi lære hverandre og norske barn tips og triks på kjøkkenet.
Foto: Guro Bredenbeck
(Foto: Guro Bredenbeck) Stiftelsen UNI har nok en gang bevilget penger til ny "Ta et tak"- aksjon. De bevilget på sitt siste styremøte 10 millioner kroner til Norsk kulturarv ,for at vi kan sette i gang en ny runde av denne populære aksjonen. Stiftelsen UNI er en allmennyttig stiftelse som gir økonomisk støtte til tiltak som verner mennesker og fortidsminner. Stiftelsens ideelle formål er å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern. Hensikten er å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner. Dette blir 15. aksjonen vår siden starten i 1998. Med denne tildelinga vil over 53,5 millioner kroner være utdelt til over 3 500 prosjekter i hele Norge – En viktig del av Norsk Kulturarvs formål om å bidra til å sikre kulturarven vår for kommende generasjoner, gjennom bærekraftig bruk langs kysten, i innlandet og i bystrøk.
Denne våren har Norsk Smaksskule startet opp med direktesendinger på Facebook for å gi dere faglig påfyll og inspirasjon til hvordan dere kan jobbe med smak, mat og råvarer med barna. Pandemiåret har gjort at Norsk Smaksskule ikke har fått muligheten til å holde kurs for skole- og barnehagelærere, derfor har vi vært nødt til å tenke i nye baner.