Norsk Kulturarv / Norsk Smaksskule: Lag vafler på vaffeldagen

Norsk Smaksskule: Lag vafler på vaffeldagen

Del
Feir den Store vaffeldagen med vafler fra Ryfylkekokken, Frode Selvaag.

I dag er "Den store vaffeldagen". Vi feirer med den prisbelønte Ryfylkekokken, Frode Selvaag sin oppskrift på vafler. Selvaag ble kåret til årets kjøkkensjef i 2016 og har vært en viktig del av Norsk Smaksskule i mange år. 

 

Frode's grove vafler

0,5 dl sikta rugmel

2,5 dl fin sammalt hvete eller fibra

1 dl havregryn

0,5 ts salt

0,5 ts bakepulver

4 dl lettmelk

3 egg

2 ss smeltet smør, evt mer til steking

0,5 ts kardemomme

0,5 ts kanel

2 dl revet gulrot

Slik gjør du:

Ha det tørre i en bakebolle og tilsett melk, egg og smeltet smør. Rør til en jevn røre og la svelle i 20-30 minutter. Stek og vær glad!

Riv gjerne gulrøtter/søtpotet og tilsett i røra eller tilsett tørka aprikos/svisker.

Publisert 
Onsdag, 25 mars, 2020
Les også 

Det historiske hotellet, Steien Hotel, er en ny attraksjon på Alvdal nord i Østerdalen.
I 2021 markerer Stortinget at det er 100 år siden Karen Platou som første kvinne ble innvalgt til fast plass på Stortinget. Det feires blant annet med en utstilling på Eidsvolls plass, som man kan se gjennom sommeren. (Alle foto: Stortinget)
Tenk deg en reise til en by, langs kysten, til en fjelldal eller i en fjord, der alle minner etter våre forgjengere var borte. (Foto: DS Turisten)
Olavsrosestedet, Heddan Gjestegard byr på unike og spennende opplevelser i sommer.