Norsk Kulturarv / Norsk Smaksskule med filmprosjekt!

Norsk Smaksskule med filmprosjekt!

Del
Norsk Smaksskules nye filmprosjekt, Kokkekompis er underveis - med Isak Qvenild Vikin(11) i hovedrollen. Der skal Isak og Arne Brimi lære hverandre og norske barn tips og triks på kjøkkenet.

I januar lyste Norsk Smaksskule ut en digital audition hvor barn og unge i grunnskolealder kunne sende auditionvideoer av seg selv på kjøkkenet – èn heldig vinner skulle få bli Norsk Smaksskules nye kokkekompis og være frontfigur for en filmserie som skal publiseres på Norsk Smaksskules digitale plattformer samt www.kulturarvskolen.no. Filmingen foregår i idylliske omgivelser på NaKuHel-senteret i Asker.

Denne uka ble det lettet tilstrekkelig på de strenge koronarestriksjonene til at filmingen kunne begynne. Filmene vil bli tilgjengelige på Norsk Smaksskules Facebook-side og på Kulturarvskolen.no.

 

Publisert 
Onsdag, 28 April, 2021
Les også 

Valgkomiteens innstilling til nytt styre i Norsk Kulturarv er no klar. Her kan du lesa innstillinga samt lesa om bakgrunnen til kvar enkelt som er foreslått. Styremedlemmane blir endeleg vald på Norsk Kulturarvs årsmøte seinare i år.
Foto: Guro Bredenbeck
(Foto: Guro Bredenbeck) Stiftelsen UNI har nok en gang bevilget penger til ny "Ta et tak"- aksjon. De bevilget på sitt siste styremøte 10 millioner kroner til Norsk kulturarv ,for at vi kan sette i gang en ny runde av denne populære aksjonen. Stiftelsen UNI er en allmennyttig stiftelse som gir økonomisk støtte til tiltak som verner mennesker og fortidsminner. Stiftelsens ideelle formål er å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern. Hensikten er å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner. Dette blir 15. aksjonen vår siden starten i 1998. Med denne tildelinga vil over 53,5 millioner kroner være utdelt til over 3 500 prosjekter i hele Norge – En viktig del av Norsk Kulturarvs formål om å bidra til å sikre kulturarven vår for kommende generasjoner, gjennom bærekraftig bruk langs kysten, i innlandet og i bystrøk.
Denne våren har Norsk Smaksskule startet opp med direktesendinger på Facebook for å gi dere faglig påfyll og inspirasjon til hvordan dere kan jobbe med smak, mat og råvarer med barna. Pandemiåret har gjort at Norsk Smaksskule ikke har fått muligheten til å holde kurs for skole- og barnehagelærere, derfor har vi vært nødt til å tenke i nye baner.
I styremøtet sitt denne uka, tildelte Stiftelsen UNI 10 millioner kroner til Norsk kulturarv til en ny «Ta et tak»-aksjon for 2021-22. Dette blir 15. aksjonen vår siden starten i 1998. Med denne tildelinga vil over 53,5 millioner kroner være utdelt til over 3 500 prosjekter i hele Norge – En viktig del av Norsk Kulturarvs formål om å bidra til å sikre kulturarven vår for kommende generasjoner, gjennom bærekraftig bruk langs kysten, i innlandet og i bystrøk. (Villa på Lillehammer. Foto: Ivar Sletten)