Norsk Kulturarv / Norsk Smaksskule med nytt fiskeprosjekt

Norsk Smaksskule med nytt fiskeprosjekt

Del
Norsk Smaksskule sin satsing på fisk og sjømat fortsetter. Nå har Nærings- og Fiskeridepartementet bevilget en en halv million til formålet.


Satser på barn og unge:
Fiskeriminister Per Sandberg

De siste årene har Norsk Smaksskule, i samarbeid med Nærings- og Fiskeridepartementet hatt et sjømatprosjekt hvor man har jobbet med å få barn og unge til å spise mer fisk og sjømat. Dette prosjektet vil nå fortsette etter at departementet nylig bevilget kr 500.000,- til videre satsing. Norsk Smaksskule starter opp neste uke og i løpet av august og september vil omkring 200 lærere og barnehagelærere bli kurset i hvordan man kan skape positive atferdsendringer knyttet til mat og kostholdvaner bant barn og unge. 

Arbeidet med Norsk Smaksskule ble startet i 2012 og har siden den gang i hovedsak blitt finansiert av Sparebankstiftelsen DNB. 

Publisert 
Tirsdag, 15 august, 2017
Les også 

I 1983 fekk Jæren eit nytt kultursenter, Hå gamle prestegard. Men det var ingen sjølvsagt ting. Det kunne like gjerne ha gått gale. Mange meinte: «Riv driden!».
Stiftelsen Norsk Kulturarvs valgkomité innstiller på valg av tidlegare riksantikvar, Jørn Holme, til å etterfølgje Kirsti Kolle Grøndahl som styreleiar.
En ny utredning foreslår støtte til sanering av gamle hus som et tiltak for å gjøre distriktene mer attraktive for de unge. Da utnytter vi ikke potensialet som ligger i gjenbruk av bygninger, og kan risikere å støte nye generasjoner vekk. (Foto: Øyvind Aase Fluge, Riksantikvaren)
Sirkulær økonomi og gjenbruk er begreper som mange har hørt om. Men hva betyr egentlig sirkulær økonomi i praksis, og hva sier egentlig regelverket om ombruk av byggevarer? Vi ser på hvordan begrepet sirkulær økonomi passer inn i bygningsvern samt nybygg, og har invitert spennende gjester til å belyse både begrepsbruk og regelverk.