Norsk Kulturarv / Norsk Smaksskule starter igjen

Norsk Smaksskule starter igjen

Del
For fjerde år på rad arrangerer Norsk Smaksskule kurs igjen - og nå er interessen og omfanget større enn noen gang.

Norsk Smaksskule er et prosjekt i regi av Norsk Kulturarv som kurser lærere og barnehagelærere i smak, kosthold og matkultur. Siden oppstarten i 2013 har mellom 300 og 400 lærere blitt kurset og om lag 50.000 barn og unge landet over blitt aktivisert i smakens tjeneste. Nå starter smaksskulen opp med nye kurs over hele landet. I tillegg til to kurs i Oslo arrangeres det kurs i Stavanger, Vågå, Trondheim og Tromsø. Over 300 lærere og barnehagelærere har søkt om deltakelse og over 200 er tildelt plass. Søkerene er fra hele landet, 18 av landets fylker vil bli representert på høstens smaksskule. - Aldri har interessen vært større. Det er helt overveldende, sier leder for Norsk Smaksskule, Tor Valdvik.

​Historien

Det hele startet som i 2007 da Arne Brimi fikk næringsprisen fra Regionrådet i Nordgudbrandsdalen som besto av en sjekk på kr 20.000,-. Disse midlene brukte Brimi til å starte opp et smaksprosjekt på oppvekstsenteret på Tessand, grenda i Vågå, hvor mesterkokken er født og oppvokst og fremdeles er bosatt. Prosjektet var en suksess og skapte nasjonal oppmerksomhet. I kjølvannet av smaksprosjektet på Tessand tok Brimi kontakt med Norsk Kulturarv med tanke på å utvikle en nasjonal smaksskule. Dette ble realisert og i dag er Norsk Smaksskule den ledende ikke-offentlige formidleren av kunnskap om smak og mat i Norge.

Starter med markering

Mandag 15. august starter Norsk Smaksskule opp med kurs med Einar Risvik og Arne Brimi i Vågå. I forbindelse med oppstarten finner det også sted en markering Sparebankstiftelsen DNB, som fra oppstarten i 2012 har vært Norsk Smaksskules viktigste samarbeidspartner, har gitt Norsk Smaksskule en gave på kr fem millioner. Arne Brimi skal i den forbindelse servere gode smaker til barna på barnehagene hvor det hele startet.

Publisert 
Tirsdag, 9 august, 2016
Les også 

Tenk deg en reise til en by, langs kysten, til en fjelldal eller i en fjord, der alle minner etter våre forgjengere var borte. (Foto: DS Turisten)
Olavsrosestedet, Heddan Gjestegard byr på unike og spennende opplevelser i sommer.
Under utstillinga av elevarbeid ved Hjerleid skule og handverksenter på Dovre vart det overrekt ein uvanleg presang. Senter for bygdekultur var den heldige som fekk ei staseleg lafta bygning. På bilde: Helle Hundevadt, Jon Bojer Godal og Steinar Moldal Foto: Ove Kirkestuen
I budsjettforliket mellom regjeringspartia Høgre, Venstre og KrF og FrP har partia vorte samde om å auke Kulturminnefondets ramme med 16 millionar kroner. Dermed reverseres kutta som vart gjort i statsbudsjettet for 2021.