Norsk Kulturarv / Om Norsk Kulturarv Aktuelt / Samarbeid med NAF

Samarbeid med NAF

Del
I samarbeide med NAF har Norsk Kulturarv gjort det norske folk oppmerksom på kulturminner i hele landet. Informasjonen har i første rekke vært rettet mot NAFs 500 000 medlemmer. Dette samarbeidet har nå pågått i fem år.

I 2012 ble Norges Automobilforbund (NAF) og Norsk Kulturarv enige om å innlede et samarbeid for å få frem de viktigste kulturminnene i hver kommune i Norge. Dette førte til at de ordførerne i alle landets kommuner fikk velge et kulturminne som fikk sin egen overskrift kommunepresentasjonen i NAF veibok i 2014. Siden har NAF og Norsk Kulturarv samarbeidet om tre temabøker som har kommet ut de siste årene.

NAF og Norsk Kulturarv har begge hatt nytte av å jobbe med hverandre. To organisasjoner med hele landet som arbeidsområde, med ulike, men kryssende interessefelt.

«Utenfor allfarvei – Overnattings- og spisesteder med sjel» (2015)

Denne boken presenterer nesten 60 spennende steder fordelt på alle norske fylker. Alle stedene viser også frem minst en av sine favorittoppskrifter. Vi er ganske sikre på at et besøk til hvilket som helst av disse stedene vil sette en spiss på ferieturen og gi mange gode opplevelser.

«Norges beste omveier – Veier til gode opplevelser» (2016)

NAF og Norsk Kulturarv har derfor i fellesskap plukket ut 32 strekninger som er gode, lengre og mer interessante alternativer til store gjennomfartsveier. I boka forteller vi så litt om hva du kan finne langs disse omveiene – av attraksjoner, kulturminner, familieaktiviteter, turmuligheter og mye annet.

«Norges beste utsikter – Utsikter som gir innsikt» (2017)

Norge er full av plasser som gir god utsikt. Fra den ytterste skjærgården til de høyeste toppene kan du oppleve spektakulære rundskuer og mektige panoramaer.Enda mer interessant er det ofte å se mot plasser som er vakre og interessante på grunn av samspillet mellom naturen og det menneskeskapte.NAF og Norsk Kulturarv har derfor valgt å lage en bok om det vi synes er Norges beste og mest interessante utsikter utfra kravet om at de i tillegg til et vakkert rundskue også gir økt innsikt. De fleste utsiktene i denne boka ligger lett tilgjengelig til. Det er jo ingen ulempe.