Norsk Kulturarv / Smaksfest på Finnøy med Arne Brimi og Ryfylkekokken

Smaksfest på Finnøy med Arne Brimi og Ryfylkekokken

Del
Tysdag vart Norge på tvers avrunda med smaksfest på Hesby barnehage på Finnøy i Rogaland.

Norsk smaksskule har iløpet av to veker vitja Halden, Hvaler, Eidsberg, Sandefjord, Vinje, Sauda og Stavanger - før det vart sett eit punktum i fjæresteinane utanfor Hesby barnehage på Finnøy i Ryfylke tysdag. Arne Brimi og Frode Selvaag

laga smaksfest med tomatsmaking i ulike former, varm eplesaft, fisk på fjøl, lokale nypotetar og blomkål dyrka nokre steinkast frå der det gjekk føre seg. Ungane viste seg òg å vera miljøbevisste då dei nytta pausa medan maten godgjorde seg ved bålet til å rydde søppel i fjæra. Det heile vart avslutta med ein blåbærrett og knallblå tungar på store og små. 

Les gjerne også sak om besøket i lokalavisa Øyposten her.

Her kan du høyre frå når Øystein Otterdal frå NRK Rogaland sitt besøk på smaksskulearrangementet. 

Publisert 
Torsdag, 16 mai, 2019
Les også 

Valgkomiteens innstilling til nytt styre i Norsk Kulturarv er no klar. Her kan du lesa innstillinga samt lesa om bakgrunnen til kvar enkelt som er foreslått. Styremedlemmane blir endeleg vald på Norsk Kulturarvs årsmøte seinare i år.
Norsk Smaksskules nye filmprosjekt, Kokkekompis er underveis - med Isak Qvenild Vikin(11) i hovedrollen. Der skal Isak og Arne Brimi lære hverandre og norske barn tips og triks på kjøkkenet.
Foto: Guro Bredenbeck
(Foto: Guro Bredenbeck) Stiftelsen UNI har nok en gang bevilget penger til ny "Ta et tak"- aksjon. De bevilget på sitt siste styremøte 10 millioner kroner til Norsk kulturarv ,for at vi kan sette i gang en ny runde av denne populære aksjonen. Stiftelsen UNI er en allmennyttig stiftelse som gir økonomisk støtte til tiltak som verner mennesker og fortidsminner. Stiftelsens ideelle formål er å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern. Hensikten er å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner. Dette blir 15. aksjonen vår siden starten i 1998. Med denne tildelinga vil over 53,5 millioner kroner være utdelt til over 3 500 prosjekter i hele Norge – En viktig del av Norsk Kulturarvs formål om å bidra til å sikre kulturarven vår for kommende generasjoner, gjennom bærekraftig bruk langs kysten, i innlandet og i bystrøk.
Denne våren har Norsk Smaksskule startet opp med direktesendinger på Facebook for å gi dere faglig påfyll og inspirasjon til hvordan dere kan jobbe med smak, mat og råvarer med barna. Pandemiåret har gjort at Norsk Smaksskule ikke har fått muligheten til å holde kurs for skole- og barnehagelærere, derfor har vi vært nødt til å tenke i nye baner.